Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΣΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ...


Το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για τη σπορά των ετήσιων-διετών φυτών που θα ανθίσουν την επόμενη άνοιξη. 
Τα μικρά σπορόφυτα χρειάζονται κάποιο χρόνο για να αναπτυχθούν ώστε να ανταπεξέλθουν στα κρύα του χείμωνα και για το λόγο αυτό επιβάλεται η σπορά να πραγματοποιηθεί νωρίς, στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές του φθινοπώρου.
Πολλά είναι τα είδη που μπορούν να σπαρούν και ορισμένα από αυτά τα πιο δημοφιλή ανθοφόρα των παρτεριών, οπως οΠανσές (Viola) η Βιολλέτα (Matthiola ingana & Cheiranthus cheiri) και η Πακαρέτα (Bellis perennis).
Η σπορά σε γλάστρες είναι καλύτερη για τα λεπτά και πολύ ευαίσθητα φυτά, ενώ για πολλά ετήσια προτιμότερη είναι η σπορά σε ειδικά αβαθή κασόνια. Δεν λείπουν βέβαια και εκείνα που σπέρνονται απευθείας στο χώμα του κήπου, προπάντος όσα έχουν πιο σύντομο χρόνο ζωής.

Ο πανσές ή αλλιώς βιόλα είναι ένα από τα πιο όμορφα ανθοφόρα φυτά. Καλύτερη εποχή φύτευσης είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη. Το καλοκαίρι δεν αντέχει καλά πάνω από τους 30 βαθμούς με αποτέλεσμα να αρχίζει να μεγαλώνει  πολύ σε πρασινάδα και να μην κάνει πολλά λουλούδια. Ένα καλό υγρό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά θα βοηθήσει στην παραγωγή πολλών λουλουδιών και πραγματικά θα δείτε τεράστια διαφορά. Είναι ένα φυτό το οποίο μπορείτε να βρείτε σε πάρα πολλά χρώματα αλλά και με περίεργο σχήμα λουλουδιών.  Ένα από τα πιο διαδεδομένα είναι το κίτρινο , το λευκό και το μωβ. Χρειάζεται αρκετό νερό αλλά με καλή στράγγιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου