Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σήμα κινδύνου για την οικολογική ζημιά από τα απόβλητα ελαιοτριβείων



Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου, Φρ. Παρασύρης με θέμα το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που ανακύπτει στο Ηράκλειο από τονκατσίγαρο (κατάλοιπο της επεξεργασίας της ελιάς).


Ο κ. Παρασύρης παραπέμπει στην αναφορά σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία 500.000 με 700.000κυβικά απόβλητα κατσίγαρουπαράγονται στο νομό Ηρακλείου. Περίπου 500 στρέμματα ανεκμετάλλευτης γης χρησιμοποιούνται σανλυμματοστάσια.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Παρασύρης στο γεγονός ότι «ενώ οι ελαιουργοί διαμαρτύρονται έντονα για το πρόβλημα, παραδόξως, ωστόσο, δεν έχουν εισακουστεί από τις αρμόδιες αρχές. Έτσι το πρόβλημα διογκώνεται, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον».
Εάν επιπλέον συνυπολογιστούν οι μεγάλες δαπάνες που γίνονται για να λυθεί το πρόβλημα του νερού στο νομό, τη στιγμή, που εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά νερού χάνονται, αφού ο κατσίγαρος δεν υποβάλλεται στην κατάλληλη επεξεργασία, τότε γίνεται ακόμη περισσότερο αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Παρασύρης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να υποστηρίξει τις προτάσεις των ίδιων των ελαιουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου