Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ...ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΔΑΣΟΣ...

Νο.1   Αλεξανδρινό (Ποϊνσέτια)

 Το αλεξανδρινό ή αλλιώς Ποϊνσέτια είναι ο βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων φυτών! Τα τελευταία χρόνια εκτός από το πρωτότυπο κόκκινο χρώμα υπάρχουν στην αγορά και σε λευκό χρώμα , ροζ , πράσινο , κίτρινο αλλά και με διχρωμίες.
    Θα πρέπει να προσέξετε όταν τα βάζετε μέσα στο σπίτι να μην είναι κοντά σε καλοριφέρ. Και επίσης να αφήνεται να στεγνώνει το νερό από το ένα πότισμα στο άλλο. Σημαντικό είναι να μην αφήνετε νερό στο πιατάκι.







Νο.2   Ίλεξ

Πλέον είναι οι πιο όμορφοι χριστουγεννιάτικοι καρποί για να στολίσουμε το βάζο μας. Χαρακτηριστικό της ομορφιάς του Ίλεξείναι οι κόκκινοι καρποί που μας δίνουν μια όμορφη ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Κρατά αρκετό καιρό στο βάζο.







Νο.3  Έλατο

Για πολλούς ίσως το σημαντικότερο χριστουγεννιάτικο φυτό. Καθαρά εξωτερικού χώρου φυτό. Σε περίπτωση που βάλετε φυσικό δέντρο για να το στολίσετε μέσα στο σπίτι , φροντίστε να του βάλετε όσα λιγότερα λαμπάκια γίνεται. Επίσης να βρίσκεται τουλάχιστον 3 μέτρα μακριά από πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ , κλιματιστικό κτλ. Καλό είναι να αφήνουμε κάποιες ώρες ανοιχτό κάποιο παράθυρο για να παίρνει φρέσκο αέρα και να δροσίζεται. Επίσης να βάζουμε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα πάγο στην γλάστρα και λίγο νερό κάθε μέρα.







Νο.4  Κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά του χειμώνα. Αν και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες χρωμάτων για ταχριστούγεννα πιο δημοφιλής είναι το κόκκινο και λευκό χρώμα των ανθέων. Χρειάζονται αρκετό νερό και σημεία στον κήπο όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει δροσιά και σκιά.











Νο.5  Κόκκινη Αμαρυλλίδα ( Υπέαστρο)

Η αμαρυλλίδα είναι ένας πανέμορφος βολβός που κάνει πανέμορφα μεγάλα άνθη εως και 15 εκατοστά σε σχήμα κρίνου. Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά για την γλάστρα , τον κήπο αλλά και το βάζο. Κρατά αρκετές μέρες στο βάζο και έτσι μπορούμε να έχουμε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου