Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση προγράμματος για πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών


Σύσκεψη με αντικείμενο την παρουσίαση «καλών πρακτικών για πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών» στο πλαίσιο του προγράμματος EFFMISπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/12/2012) στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα.
Η σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας, Ηλίας Θεοδωρίδης με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Ομάδα καθηγητών των πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πατρών αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιάννη Μπακούρο, Ευθύμιο Χούσο και Αναστάσιο Καναβό παρουσίασαν στους εκπρόσωπους των φορέων και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το πρόγραμμα EFFMIS και δεσμεύτηκαν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν στον Γενικό Γραμματέα μελέτη στην οποία θα περιγράφονται ενέργειες και πρακτικές για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στις περιοχές Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ, ο προϊστάμενος της Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ/ντης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, οι Δ/ντες Δασών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Γρεβενών, οι Δασάρχες Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Μετσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου