Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνα: εταιρεία χημικών δηλητηρίασε τόνους ψαριών σε ποταμό


Μια εταιρεία χημικών θεωρούν οι Αρχές υπεύθυνη για τον μαζικό θάνατο χιλιάδων ψαριών στον ποταμό Φου, στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα.


Ειδικότερα, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι τα ψάρια πέθαναν λόγω της μόλυνσης των υδάτων από τοξικά χημικά της εταιρείας Hubei Shuanghuan Science and Technology Stock Co.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η περιοχή που μολύνθηκε με χημικά εκτείνεται σε 40 χιλιόμετρα, ενώ εκτιμάται ότι τα νεκρά ψάρια ξεπερνούν τους 110 τόνους.
Από την πλευρά της η εταιρεία, που παρασκευάζει ανόργανα χημικά προϊόντα, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε για μια εβδομάδα την παραγωγή και ότι η διαρροή των τοξικών ουσιών οφείλεται σε υπερχείλιση του αγωγού λυμάτων.
Ωστόσο δεν ανέλαβε αποκλειστικά την ευθύνη, διευκρινίζοντας ότι μετά από δική της έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένες εταιρείες στην περιοχή απέρριψαν στον ποταμό λύματα που δεν είχαν υποστεί επεξεργασία, ενώ για στο πρόβλημα συνέβαλε και το γεγονός ότι στον ποταμό καταλήγουν και τα περιττώματα των ζώων από τις κτηνοτροφικές μονάδες.
Την υπόθεση έφεραν στην επιφάνεια περιβαλλοντικοί επιθεωρητές της επαρχίας Χουμπέι, οι οποίοι απέδωσαν τον μαζικό θάνατο των ψαριών σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας στον ποταμό.
Η περιβαλλοντική υποβάθμιση είναι μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο χιλιάδες νεκρά χέλια ξεβράστηκαν στις ακτές της χώρας, ενώ τον Μάρτιο στον ποταμό Huangpu είχαν εμφανιστεί 16.000 νεκρά γουρούνια.


econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου