Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ



Πλέον ο αγρότης μπορεί και μόνος του να λάβει την άδεια χρήσης νερού της γεώτρησης , χωρίς την υπογραφή ειδικού συμβούλου παρα μόνο με την συμπλήρωση της έντυπης έκθεσης ,η οποία δίνετε απο την αρμόδια υπηρεσία.
Σύμφωνα με την τροποποίηση που έγινε απο το αρμόδιο υπουργείο όπως αναφέρεται στην νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 1440/2011)  οι αλλαγές ςίναι οι εξής :

1.      Την αίτηση−δήλωση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα και χρήσεις νερού.
α.  αντίγραφο παλαιάς άδειας,
β.  λογαριασμός ρεύμαος της γεώτρησης ( εφόσον αυτή είναι ηλεκτροδοτημένη),
γ.  βεβαίωση από τον ΤΟΕΒ,
δ.  βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής.

2.      Χάρτης (1:5000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη με τις ενότητες και τους κωδικούς των αγροτεμαχίων, ήαπόσπασμα ψηφιακής απεικόνισης όπου σημειώνεται  η ακριβής θέση του έργου υδροληψίας (x,y,z) σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87, καθώς   και οι πλησιέστερες υφιστάμενες υδροληψίες σε ακτίνα 200μ. από τη θέση του έργου εις διπλούν.

3.      Στοιχεία για την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητά (όπως χημική ή/και μικροβιολογική ανάλυση νερού από πιστοποιημένα εργαστήρια.

4.      Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη από την οποία προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού, δυνάμει εμπράγματης ή ενοχικής σχέσης όπως: i) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας, ii) συμφωνητικό μίσθωσης, iii) απόφαση
            έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση, iv) απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και       Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε περίπτωση χαρακτηρισμού έκτασης ως πλέον άγονης.

5.      Νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης σε περίπτωση που ο αιτών ενεργεί για λογαριασμό νομικού προσώπου.

6.      Σε περιοχές όπου υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτηση από συλλογικό δίκτυο.

7.      Σε περίπτωση άδειας για υδροδότηση κτίσματος, οικοδομική άδεια ή έγγραφο από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία που να βεβαιώνει τη δυνατότητα υδροδότησής του.

8.      Όλα τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται εις απλούν με την υποβολή υπεύθυνης δήλωση του ενδιαφρόμενου οπου δηλώνει οτι :
α. Όλα τα φωτοαντίγραφα είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων
β. Το παρόν αγροτεμάχιο δεν είναι δασική έκταση

Ειδικά ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση, υφισταμένων αρδευτικών γεωτρήσεων με ετήσια αντλούμενη ποσότητα ≤100.000 μ3 ανεξαρτήτως βάθους(…)θα συντάσσεται μόνο περιβαλλοντική έκθεση από τον ενδιαφερόμενο ή τον τεχνικό εκπρόσωπό του, με περιεχόμενο αυτό του πίνακα 3 του άρθρου 16 της υπ’ αριθμ. 69269/538790/1990 (ΦΕΚ678Β/25−10−1990) κοινής υπουργικής απόφασης,η οποία θα υποβάλλεται και εξετάζεται με τα λοιπά δικαιολογητικά για τη χορήγηση της άδειας χρήσης από την αρμόδια Υπηρεσία Υδάτων.

Η υποβολή των αιτήσεων αδειοδότησης είναι έως της 16 Ιουνίου του 2012.

Τηλ. για  πληροφορίες 6977903992,6978500550.


ΓΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΑΠΘ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου