Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η ΕΨΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΒΙΑ


Η εταιρία αναψυκτικών ΕΨΑ λάιτ είναι « το πρώτο ελληνικό αναψυκτικό με στέβια», ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, αντί της ζάχαρης.

Η στέβια (Stevia Rebaudiana) είναι φυτό που ανακαλύφθηκε στη Νότιο Αμερική και το εκχύλισμα του φύλλου της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχοντας μηδενική θερμιδική αξία, ενώ έχει και την ικανότητα να θεραπεύει και το διαβήτη .



Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι :

Α) Χρησιμοποιείται γενικά όπου χρησιμοποιείται η ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά, (στα αναψυκτικά ποτά, γαλακτοκομικά, τη σοκολάτα, στη ζαχαροπλαστική και στα γλυκά, στις κονσέρβες φρούτων, στα παγωτά, στο λιανικό εμπόριο οικιακής χρήσης κ.λπ.).
Β) Επιπλέον όμως χρησιμοποιείται στη μαγειρική.
Γ) Ακόμη χρησιμοποιείται σαν αφέψημα ( τσάι), σε τσίχλες, σε οδοντόκρεμες, στα σαμπουάν και τα καλλυντικά, στις ζωοτροφές .

Για την μέθοδο καλλιέργιας θα γίνει αναφορά σε επόμενα άρθρα.






ΓΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΑΠΘ

2 σχόλια:

  1. πολυ ωραίο άρθρο εχω δοκιμάσει τα αναψυκτικά με στέβια,οπως και το τσάι με στεβια(λεμονι,ροδακινο,ροδι)και είναι καταπληκτικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή