Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

H Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών σε τρόφιμα» (δειγματοληψία και ανάλυση), συνεπικουρούμενη από το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία αποξηραμένης ντομάτας χύμα από το κατάστημα «Γ.ΓΕΝΝΑΙΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» επί της οδού Ευριπίδου 31, Αθήνα.

Το δείγμα χύμα αποξηραμένης ντομάτας, προέλευσης Τουρκίας, από την Belmar A.S./Turkey, με Αριθμό παρτίδας 03/2012 και ημερομηνία λήξης 12/2014, ήταν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ & ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι, περιείχε το πρόσθετο, διοξείδιο του θείου, σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση παρεκκλίνοντας από εκείνη του Νομοθετικού ορίου.
Η εισαγωγή έγινε από τον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ Π.Ε.» και διακινήθηκε από την εταιρία «ΟΛΥΜΠΙΑ Α.ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.» σε διάφορα καταστήματα λιανικής.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει χύμα αποξηραμένη ντομάτα Τουρκίας, να έρθουν σε επαφή με το κατάστημα αγοράς της.
Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των ποσοτήτων του ανωτέρω προϊόντος. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.


efet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου