Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!

Η νέα ντομάτα δε θυμίζει σε τίποτα το λαχανικό με την κατακόκκινη φλούδα. Το χρώμα της φλούδας είναι μαύρο κατράμι κι αυτό χάρη σε μια χρωστική.
Το σκούρο χρώμα της φλούδας προέρχεται από μια χρωστική που εμπεριέχεται στα βατόμουρα και η οποία προκαλεί «ηλιοκαμένο» χρώμα στο λαχανικό όσο αυτό εκτείθεται σε ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι όσο περισσότερο εκτίθεται στον ήλιο, τόσο πιο σκουρόχρωμος γίνεται.


Εκτός από το χρώμα οι ντομάτες αυτές έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λαχανικού ενώ διατροφικά, η μαύρη ντομάτα έχει αυξημένες ποσότητες λυκοπένιου και είναι πολύ πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες A και C.Είναι μια νέα ποικιλία τομάτας μαύρου χρώματος, με αφροδισιακές ιδιότητες, πιστοποιημένες από επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού.



Η νέα ντομάτα θα βγει σύντομα στην αγορά αν και σε αρχική φάση - κυρίως λόγω της τσουχτερής τιμής της - οι λάτρεις του φαγητού θα μπορούν να την απολαύσουν μόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια με γκουρμέ κουζίνα,καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.

ΠΗΓΗ tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου